Om föreningen

Historik

På gränsen mellan Huddinge kommun och Stockholms kommun ligger kvarteret Fjäderholmen. Bostadsrättsföreningen Fjäderholmen bildades i november 1998 och köpte fastigheterna i september 1999 av Familjebostäder AB. Bostadsrättsföreningens fastigheter består av Fjäderholmen 2 samt Fjäderholmen 3 som ligger i Huddinge kommun. Fastigheterna byggdes under åren 1968-1969 och består av 11 flerbostadshus i 2 eller 3 våningar och har en total yta på 13 142 m² fördelat på 202 lägenheter.

Lägenheterna

Föreningen upplåter idag 172 lägenheter med bostadsrätt och 29 lägenheter med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande:

54 stycken 1 rum och kök på 37 m2

54 stycken 2 rum och kök på 64 m2

74 stycken 3 rum och kök på 76 respektive 84 m2

20 stycken 4 rum och kök på 94 m2

Fastighetsinformation

Tvättstugor

Föreningens medlemmar och hyresgäster förfogar över 4 stycken tvättstugor varav två stycken belägna vid port 230 och port 264 har en grovtvättmaskin och mangel. De andra tvättstugorna finns vid port 226 och 260. Tvättstugorna är utrustade med 2 stycken tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp.

Glöm inte att städa efter dig så att näste person finner tvättstugan i samma skick som du själv skulle vilja finna den i.

Parkering

Föreningen har 2 stycken parkeringar med totalt 149 stycken parkeringsplatser där föreningen hyr ut platser till medlemmar och hyresgäster. Vill du hyra en parkeringsplats så tar du kontakt med styrelsen på styrelsen@brffjaderholmen.se

Sophantering

I varje sophus, det finns 3 stycken inom området, finns ett separat grovsoprum (endast i 2 hus) samt ett rum för hushållssopor, tidningar och matavfall. Anvisningar för hur du sorterar rätt finns uppsatta på väggen.

KabelTV/Bredband

Gruppavtal med Bahnhof avseende bredband 1000 mbit och gruppavtal med Tele2 avseende TV.

Lekplatser

Vi har lekplatser på några ställen i området. Dessa besiktas en gång per år av en auktoriserad firma. Skulle du se att något är trasigt så anmäl detta genast till styrelsen eller till felanmälan.

Ytterligare information finns i A-Ö i Brf Fjäderholmen som du hittar i dokumentarkivet.

Karta och kommunikationer

Föreningen ligger 22 minuter med tunnelbana från City och bara 5 minuter ifrån Skärholmens centrum med flertalet butiker och mataffärer dessutom ligger Heron City och Kungens Kurva med världens största IKEA precis i närheten. Du når dessutom Karolinska Institutet i Huddinge och Södertörns Högskola på 20 minuter med bussen som stannar precis utanför.