Om föreningen

Historik

På gränsen mellan Huddinge kommun och Stockholms kommun ligger kvarteret Fjäderholmen. Bostadsrättsföreningen Fjäderholmen bildades i november 1998 och köpte fastigheterna i september 1999 av Familjebostäder AB. Bostadsrättsföreningens fastigheter består av Fjäderholmen 2 samt Fjäderholmen 3 som ligger i Huddinge kommun. Fastigheterna byggdes under åren 1968-1969 och består av 11 flerbostadshus i 2 eller 3 våningar och har en total yta på 13 142 m² fördelat på 202 lägenheter.

Lägenheterna

Föreningen upplåter idag 176 lägenheter med bostadsrätt och 26 lägenheter med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande:

54 stycken 1 rum och kök på 37 m2

54 stycken 2 rum och kök på 64 m2

74 stycken 3 rum och kök på 76 respektive 84 m2

20 stycken 4 rum och kök på 94 m2

Fastighetsinformation

Tvättstugor

Föreningens medlemmar och hyresgäster förfogar över 4 stycken tvättstugor varav två stycken belägna vid port 230 och port 264 har en grovtvättmaskin och mangel. De andra tvättstugorna finns vid port 226 och 260. Tvättstugorna är utrustade med 2 stycken tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp.

Glöm inte att städa efter dig så att näste person finner tvättstugan i samma skick som du själv skulle vilja finna den i.

Parkering

Föreningen har 2 stycken parkeringar med totalt 168 stycken parkeringsplatser där föreningen hyr ut platser till medlemmar och hyresgäster men vi har även 16 stycken gästparkeringar. Vill du hyra en parkeringsplats så tar du kontakt med styrelsen på styrelsen@brffjaderholmen.se

Sophantering

Vi har nedgrävda kärl på 2 ställen i området där du kan källsortera glas, tidningar, matavfall, metall, plastförpackningar, pappersförpackningar och restavfall. Bredvid källsorteringen finns rum för grovfall. Anvisningar för hur du sorterar rätt finns uppsatta på väggen. 

KabelTV/Bredband

Gruppavtal med Bahnhof avseende bredband 1000 mbit och gruppavtal med Tele2 avseende TV.

Lekplatser

Vi har lekplatser på några ställen i området. Dessa besiktas en gång per år av en auktoriserad firma. Skulle du se att något är trasigt så anmäl detta genast till styrelsen eller till felanmälan.

Ytterligare information finns i A-Ö i Brf Fjäderholmen som du hittar i dokumentarkivet.

Karta och kommunikationer

Föreningen ligger 22 minuter med tunnelbana från City och bara 5 minuter ifrån Skärholmens centrum med flertalet butiker och mataffärer dessutom ligger Heron City och Kungens Kurva med världens största IKEA precis i närheten. Du når dessutom Karolinska Institutet i Huddinge och Södertörns Högskola på 20 minuter med bussen som stannar precis utanför.